2015. április 29., szerda

Elismerés a szakmáknak!



A váci Kolping család Kucsák Béla emlékére – aki a váci egyesület alapítója és haláláig elnöke volt -  egy szakmai díjat alapított, melynek célja, a szakmunkás tanulók munkájának az elismerése.A díj tartalmaz emlékplakettet, díszoklevelet és pénzbeni juttatást is.

A szakmai díjat a Király Endre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai közül, minden év végén egyvalaki kaphatja, aki az alapító okiratban lefektetett szempontoknak megfelel. A díjon felül, együttműködést szorgalmazva, a duális képzést segítve a váci Kolping család németországi kapcsolatain keresztül a külföldi gyakorlati lehetőséget is biztosítana a tanulók számára.

Az együttműködés első lépéseként a Király Endre Szakközépiskola tanulói, kőműves és hidegburkoló, festő és asztalos szakmákat tanuló diákok újították fel a Koling-ház pincéjét. 2015.04.29-én 11.00-kor a Kolping-házban adták át ünnepélyesen, és szentelték fel a helységet.  Köszöntő beszédet mondott Kucsák Gábor a váci Kolping család elnöke, a szentelést az egyesület prézese dr. Varga Lajos segédpüspök végezte, beszédet mondott még Dudás Tibor a Király Endre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója. Az eseményen részt vettek a gyakorlati munkát elvégző diákok, tanáraik, és a Kolping család tagjai. Az ünnepség egy kis agapéval zárult. Búcsúzóul egy tradicionális köszöntés: Isten áldja a Tisztes Ipart! – ez a klasszikus köszöntés Vácott három egyesület köszönése: Reménység egyesületé, Ipartestületé és a Kolping egyesületé.
 szerk.





Nincsenek megjegyzések:

Legyen újra korrekt párbeszéd!