2012. október 23., kedd

autóverseny

Egy napon a folyópart felé repülve  méhecskéink megláttak egy nagy hajót. A hajón sok sok autót vettek észre. Minden féle színűt, formájút láttak- Zümőke szerint, de Zümő szépen felsorolta a látható típusokat. Állítása szerint egy délután tanulta meg őket, amikor a parkban repkedett, és leült egy fiatalember válla fölé a padra, aki épp egy autós újságot olvasott. Zümőke el volt ájulva, hogy kis méhecske léttére milyen művelt a barátja. Nahát, Zümő, te olvasni is tudsz? Nem is tudtam! -ámuldozott Zümőke.
Hát hogyne! - válaszolta fennsőbb-ségesen zümő. Pedig igaziból alig ismert néhány betűt.  Az autók nevét. típusát, márkáját is az ovisoktól leste el, amikor azok az udvaron játszottak.
Na, látod Zümőke ezt a hajót? Viszi a partra a kocsikat, hogy versenyezzenek. Autóverseny lesz! Oda néztek mindketten, hát a hajó éppen kikötött, és gurultak le róla a járgányok. Zümőkének gyanússá vált Zümő tudománya, óvatosan megkérdezte: Tudod te milyen hajó ez?
Hát persze, az imént mondtam!
De Zümő, ez egy komp. Ami arra való, hogy az utasokat az egyik partról a másikra szállítsa. Valószínű, hogy nem ezek az autók fognak versenyezni.
Na jó hát lehet hogy nem ezek mennek a versenyre, mondta Zümő, majd jobbnak látta, ha gyors fogócskázásba kezd és elkiáltotta magát: Kapj el ha tudsz!

Nincsenek megjegyzések:

Legyen újra korrekt párbeszéd!