2021. január 4., hétfő

2020

2020 az az év , amit sokan szeretnénk elfelejteni. Bár úgy is nézhetjük, hogy történelmi időket élünk. Egy kis vírus elkapott minket, európai embereket (is). Jól megijedtünk, mint kiderült nem alaptalanul. Sok barátunk, ismerősünk esett áldozatul az új betegségnek. Az életünk megváltozott. 

Az újság élete is megváltozott. Szerkesztőségi ülések online működnek, ami nem az igazi, tudjuk jól, de az év végén találkoztunk egyszer szabadtéren. Jó volt. 

Az önkormányzat felmondta lapunk támogatását, bevételi forrásaink csökkentek. A lap fenntartását át kellett gondolnunk, "optimalizálni" kellett, a lehetőségekhez adaptálódni. Ezért két alkalommal kértük olvasóink segítségét, egyszer csak a közösségi médiában, másodszor az újságban is. Nagy örömünkre szolgált, amikor meghallgatásra talált! Sokan sokat tettek lapunkért. 

Hála érte! 

Az optimalizálás egyelőre azt jelenti, hogy 16 oldalasra kell lecsökkentenünk az oldalszámot. Egyelőre a színes előlaptól nem szeretnénk még megválni. Ha a helyzet nem javul elgondolásunk szerint a következő lépés ez lenne. Újra fekete-fehér külső. Ezt szeretnénk elkerülni. 

A most befolyt összegekből a januári és februári lapszám megjelenése biztosított. Köszönjük, mégegyszer és ezerszer!

A lecsökkent oldalszám azt jelenti, hogy a beérkező írások közül lesz, amit nem tudunk megjelentetni, ezért előre is elnézést kérünk!

Boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak, támogatónknak!

Váci polgár szerkesztősége

Nincsenek megjegyzések:

Legyen újra korrekt párbeszéd!