2012. július 26., csütörtök

Tökmagos saláta

Tökmagos saláta
húsvétra

Tökmag 5 dkg
Tökmag olaj 0,5 dl
Citrom 1 db
Jégsaláta 1 db
Hónapos retek 1 cs
Új hagyma 2 db
Sárgarépa 1 db
Tojás 4 db
Só ízlés szerint

A zöldségeket megtisztítjuk, a tojást keményre fõzzük és lehéjazzuk. A tökmagot egy serpe-
nyõben szárazon megpirítunk, majd hagyjuk kihûlni.
A salátát csíkokra, a retket és az újhagymát karikára vágjuk, a sárgarépát lereszeljük és egy
keverõ tálba tesszük. A zöldségeket megsózzuk és a citrom levével valamint a tökmagolajjal íze-
sítjük, majd lazán összekeverjük. A tetejére reszeljük a tojásokat és végül a salátát a pirított tök-
magokkal szórjuk meg.
Az így elkészített tavaszi saláta kiváló kísérõje a húsvéti sonkának.

Ványi László mesterszakács

Nincsenek megjegyzések:

Legyen újra korrekt párbeszéd!