Tökmagos saláta
húsvétra
Tökmag 5 dkg
Tökmag olaj 0,5 dl
Citrom 1 db
Jégsaláta 1 db
Hónapos retek 1 cs
Új hagyma 2 db
Sárgarépa 1 db
Tojás 4 db
Só ízlés szerint
A zöldségeket megtisztítjuk, a tojást keményre fõzzük és lehéjazzuk. A tökmagot egy serpe-
nyõben szárazon megpirítunk, majd hagyjuk kihûlni.
A salátát csíkokra, a retket és az újhagymát karikára vágjuk, a sárgarépát lereszeljük és egy
keverõ tálba tesszük. A zöldségeket megsózzuk és a citrom levével valamint a tökmagolajjal íze-
sítjük, majd lazán összekeverjük. A tetejére reszeljük a tojásokat és végül a salátát a pirított tök-
magokkal szórjuk meg.
Az így elkészített tavaszi saláta kiváló kísérõje a húsvéti sonkának.
Ványi László mesterszakács
Vácról,váciakról nem csak váciaknak. Közélet, kultúra, tudomány, helytörténet, történelem, művészet, oktatás, környezetvédelem...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Dr. Leél-Õsy Szabolcs az ELTE tanszékvezetõ egyetemi tanára, a Duna-Ipoly Nemzeti Park tudományos tanácsadója, a Magyar Karszt- és Barlangk...
-
Megtelt a piarista gimnázium díszterme, 2020. január 18-án. Hogy mi előzte meg? Nagy szervezői munka és rengeteg pakolás, gondolkodás, no m...
-
A Váci Polgár szerkesztősége is sajnálattal tapasztalja, hogy Vácon az elmúlt egy évben megszaporodtak az online felületeken a név nélkül ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése