2019. október 7., hétfő

Elindul a váci Cházár iskola felújítási előkészítési projektje

240 millió forintos előkészítési támogatást kapott a váci Cházár iskola komplex fejlesztési központ fejlesztésére. Rétvári Bence államtitkár úr örömét fejezte ki, hogy egy ilyen intézmény felújításához járulhat hozzá a kormány, mely nem csak váci gyermekek, hanem a megyében élő gyermekek számára biztosít helyet. Rég várt beruházás indul meg. Városképi beruházás szempontjából is fontos lépés ez a kormányzati segítség. Az előkészítés alatt derülnek ki a fejlesztés tételes elemei, ezért indul a támogatás két részben, csakúgy, mint a színháznál.
Vác főtere egy ékszerdoboz,  a főteret meghatározza az épületek homlokzata, így szükségszerű volt már a beruházás, melyet köszönünk hallhattuk Fördős Attila polgármester úrtól. A legjobban rászoruló célcsoport fogja kapni ezt a felújítást.
Az iskola 350 fogyatékkal élő gyermek, közöttük SNI-s gyermekek fejlesztésével foglalkozik, most megújulhat. A tankerületben számos felújítás elindult. A legnagyobb és egyben legszebb beruházás ez a komplex fejlesztés lesz - közölte Verebélyi Gábor Ákos a Váci  Tankerületi Központ vezetője.
Ványi Lászlóné  igazgató asszony köszönte a kollégák segítségét, akik a projekt előkészítésében segítettek. Elmondta, hogy a történelmi Magyarországon elsőként itt alapítottak ilyen jellegű intézményt, mely  1802 óta folyamatosan működik az iskola, most elérkezett a pillanat, hogy a kormányzat is támogatásban részesíti, aminek nagyon örülnek és köszönik, hogy megfelelő körülmények között folyhat majd az oktatás. A beruházás külső, belső felújítást is takar.

Nincsenek megjegyzések:

Legyen újra korrekt párbeszéd!