2019. december 20., péntek

A szívünk megtelt a második lépéssel ....

"Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre." Márai Sándor

Az ünnep. Sokszor hallom, hogy "nem szeretem a karácsonyt", ami számomra furcsa. Nekem soha nem volt ilyen érzésem. A karácsony egy megvalósult csoda. Talán ezt a csodát felejtettük el átadni a gyerekeinknek, vagy talán mi sem tudjuk pontosan hogy kéne. Hogy kéne együtt lenni, hogy kéne egymásra figyelni, hogy kéne játszani és nevetni együtt, mindnyájan. Félretéve a mindennapi gondokat, haragot, bántódást, örülni, hogy vagyunk és ezt ünnepelni. Örülni, hogy volt aki miatt ezt ünnepelhetjük, született egy Jézus valahol Betlehemben. 
Nekem a karácsonyi csoda idén a Cházár iskolában beteljesedett. Látni a gyerekeket, hogy az apró figyelmességre milyen hálásak, mennyire tudnak örülnek egy jó illatú tusfürdőnek! Megélni, hogy  eljeleltek egy karácsonyi éneket nekünk.
A mi szívünk ott csordultig megtelt, szeretettel, hálával és örömmel. Ez volt a második állomás, az adománygyűjtés végállomása. Volt értelme.
Kívánom, hogy az idei karácsony mindenkinek legyen igazi, pirosbetűs ünnep! Teljenek meg a szívek csordultig szeretettel. Tudjunk ünnepelni együtt, találja meg mindenki a csodát!


Nincsenek megjegyzések:

Legyen újra korrekt párbeszéd!